Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας στην Αγιάσο: Η μεγάλη επιτυχία βάζει τις βάσεις για εντυπωσιακή συνέχεια!

Με πολύ μεγάλη επιτυχία το Αναγνωστήριο Αγιάσου διοργάνωσε το φετινό Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας ‘3rd Lesvos Enduro MTB’, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον 106 ποδηλατών, οι περισσότεροι από τους οποίους ήρθαν στη Λέσβο από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τρεις Τούρκοι ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη.

Το αξεπέραστο φυσικό περιβάλλον του αγιασώτικου καστανιώνα με τις εντυπωσιακές ειδικές διαδρομές του μάγεψαν τους αθλητές, που επί μέρες δεν χόρταιναν να απολαμβάνουν τη σπάνια φύση του ορεινού όγκου Ολύμπου, αλλά και το δομημένο περιβάλλον του παραδοσιακού μας οικισμού. Από την Πέμπτη το βράδυ όλες οι ξενοδοχειακές υποδομές της Αγιάσου ήταν κατειλημμένες. Το χωριό γέμισε νιάτα, ποδήλατα και ζωή!

Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε ο αγώνας κατάταξης και το βράδυ παρατέθηκε στους φιλοξενούμενους μπουφές καλωσορίσματος στο γραφικό Σταυρί, με τη συνοδεία της ορχήστρας των σαντουριών του Αναγνωστηρίου που έπαιξε παραδοσιακούς σκοπούς προβάλλοντας τη μουσική μας παράδοση.

Την Κυριακή έγινε ο κύριος αγώνας. Από τις 9 πμ οι ποδηλάτες κατά δεκάδες αναχωρούσαν για την αφετηρία (Άγιος Φανούριος). Ο τερματισμός έγινε στη θέση «Φολίδι» κι από κει μέσω τους Κήπου της Παναγίας οι αθλητές προσέρχονταν στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου στις 3 μμ έλαβε χώρα η εκδήλωση απονομής μεταλλίων στους έξι πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας.

Ευχαριστούμε θερμά:

Τη Lesvos Ride για την τεχνική υποστήριξη του Αγώνα. Είναι πανάξιοι θερμών συγχαρητηρίων οι οραματιστές και πρωτοπόροι Τίτος Χατζέλης και Ιουλία Αγιαμαρνιώτη για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια ώστε να γίνει η Λέσβος ένας από τους σπουδαιότερους ποδηλατικούς προορισμούς της Ελλάδας, με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα για το ακριτικό και πολύπαθο νησί μας. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια. Είμαστε στο πλευρό τους.

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την κάλυψη μέρους των δαπανών της διοργάνωσης ύψους 3000€ και τη διάθεση διαφημιστικών εντύπων και αναμνηστικών. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το φίλο Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Βαλσαμίδη για τη συνεχή υποστήριξη των προσπαθειών μας.

Τη Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Συμβουλίου Μιχάλη Ευαγγελινό για τη διάθεση του ηχητικού συγκροτήματος και τη δωρεά τουριστικών οδηγών και άλλων εντύπων.

Τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Αγιάσου για τη συνεργασία.

Τη δωδεκαμελή ομάδα του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Τους Γιατρούς του Κόσμου, που βρέθηκαν άλλη μια φορά κοντά μας με την κινητή ιατρική τους μονάδα.

Τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου για τη συνεργασία και την προσφορά αναμνηστικών.

Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγιάσου για τη διάθεση φορτηγού αυτοκινήτου.

Τους εθελοντές Οικογένεια Δημήτρη Τελωνιάτη, Παναγιώτη Βατό, Κώστα Λαϊνά, Γιάννη Ντίνο, Δημήτρη Ταράνη, Παναγιώτη Παλαιολόγο, Τούλα Μακρέλη, Παναγιώτη Λαλά.

Τους χορηγούς Ακαμάτου Γεώργιο (κεραμικά), Μακρέλη Τούλα (ενοικιαζόμενα δωμάτια), Δούκα Σοφία (Γραφικές Τέχνες), Κρεοπωλείο Γρίβας (έκπτωση στα σουβλάκια), Γιώργο Πασχαλίδη (αγορά σουβλακιών), Ηλία Μαλαματίνα και «Ζυμαρικά ΘΕΡΟΣ» (προσφορά ζυμαρικών), Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ (προσφορά μπυρών), τα ποδηλατικά καταστήματα Στρατή Αναγνώστου (anagno-cycles), Low and Flow, True Wheels, Wheel-mania, τη Center Bike (προσφορά κράνους), τα Παιχνίδια Δουκαρέλλη, και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Blue Star Hellenic Seaways για την έκπτωση στην τιμή των εισιτηρίων.

Το μουσικοδιδάσκαλο Κώστα Ζαφειρίου και τα μέλη της ορχήστρας των σαντουριών του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, που μας διασκέδασαν το σαββατόβραδο στο Σταυρί.

Το χοροδιδάσκαλο των χορευτικών τμημάτων του Αναγνωστηρίου Αγιάσου Θύμιο Σαραντίδη.

Τέλος ευχαριστούμε πολύ τους ποδηλάτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους στους φετινούς αγώνες και ελπίζουμε να τους έχουμε κοντά μας και σε επόμενες διοργανώσεις.

 

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα

 

Φωτογραφίες