Τα μουσικοχορευτικά μας τμήματα οργώνουν τη λεσβιακή ύπαιθρο

Με συμμετοχές των μουσικών και χορευτικών του τμημάτων σε καλοκαιρινές εκδηλώσεις αδελφών λεσβιακών σωματείων συνεχίζει την αμείωτη δραστηριότητά του το Αναγνωστήριο Αγιάσου.

Το Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 και ώρα 8:30΄ μ.μ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στύψης διοργάνωσε την 6η παιδική σύμπραξη παραδοσιακών χορών, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού. Συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του Αναγνωστηρίου Αγιάσου "Η Ανάπτυξη", του Πνευματικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειούς, του Συλλόγου Γυναικών Πελόπης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέτρας. Προηγήθηκε το δρώμενο "Απόσταξη ροδόσταμου" (εκχύλισμα από ροδοπέταλα άγριας τριανταφυλλιάς). Το Αναγνωστήριο συμμετείχε με το εφηβικό χορευτικό του τμήμα.

Την ίδια μέρα στις 9 μ.μ. στον αίθριο χώρο του Αρχοντικού Γεωργιάδη στη Μυτιλήνη τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου έπαιξαν παραδοσιακούς σκοπούς της Λέσβου και της Μικρασίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της δεύτερης μέρας του 3ου Εργατικού Φεστιβάλ του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Τα Σαντούρια μας θα συμμετέχουν σε πολιτιστικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις Συλλόγων του νησιού μας, με το παρακάτω πρόγραμμα:

α) Στις 27 Ιουλίου 2018 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σιγρίου σε εκδήλωση για την Πανσέληνο.

β) Στις 4 Αυγούστου 2018 στη Σκάλα Συκαμιάς (εκτός από τα Σαντούρια συμμετέχει και το Χορευτικό Τμήμα Ενηλίκων του Αναγνωστηρίου).

γ) Στις 11 Αυγούστου 2018 στην Πλατεία Δημαρχείου Αγιάσου σε μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στους ομογενείς.

δ) Στις 13 Αυγούστου 2018 στη Σκάλα Καλλονής σε εκδήλωση για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Φωτογραφίες