Η κ. Αναστασία Γκίκα στο Αναγνωστήριο

Την Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021, επισκέφτηκε το Αναγνωστήριο Αγιάσου, το «μεγάλο σχολείο», η κα Αναστασία Γκίκα, πρώην Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη στη Μόνιμη Εθνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα Παιδείας,  στις Βρυξέλλες. Η κα Γκίκα ξεναγήθηκε στους χώρους της Βιβλιοθήκης και του Λαογραφικού Μουσείου, ενώ το τμήμα των Σαντουριών έπαιξε και τραγούδησε παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια. Η κα Γκίκα δήλωσε εντυπωσιασμένη από την πολύχρονη ιστορία και   τη δράση  του  Αναγνωστηρίου,  συνομίλησε αρκετή ώρα με τα παιδιά από το τμήμα των Σαντουριών, τους έδωσε πολλά συγχαρητήρια  για την  αφοσίωση  στη μουσική.  στο σαντούρι και στην παράδοση και τα προέτρεψε να βάζουν υψηλούς στόχους και να προσπαθούν για την επίτευξή τους.

Από τις προτεραιότητες, όταν θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, θα είναι να  ακουστούν τα μελωδικά σαντούρια ζωντανά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε στα παιδιά και στο Δ.Σ του Αναγνωστηρίου.

Μαζί με την κα Γκίκα ήταν η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου  Μαρία Παπαδανιήλ, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Καίτη Στρατάκη και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τίμος Θεοφανέλλης.

 

Φωτογραφίες