Ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης, Γ.Γ. ΕΠΥ του ΥΑΑΤ, στο Αναγνωστήριο

Το Σάββατο, 28 Μαΐου 2022, επισκέφθηκε το Αναγνωστήριο Αγιάσου ο  κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Λέσβου και Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και το Γενικό Δ/ντή της ΕΤΑΛ κ. Αναστάσιο Περιμένη.

Ο κ. Παπαγιαννίδης, αφού είδε από κοντά το χώρο του κατεστραμμένου θεάτρου, στη συνέχεια μετέβη στη βιβλιοθήκη όπου ακολούθησε συνάντηση με το Δ.Σ. του Αναγνωστήριου Αγιάσου για την υλοποίηση του ενταγμένου έργου στο Leader σχετικά με την αποκατάσταση της στέγης του θεάτρου. Ο κ. Αθανασίου κατανοώντας τις ανησυχίες του Προέδρου του Αναγνωστηρίου Αγιάσου ζήτησε να υπάρξει χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που απαιτούνται για την έναρξη των εργασιών. Από την πλευρά του ο κ. Παπαγιαννίδης τόνισε την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου για την υλοποίηση του έργου και την άριστη συνεργασία που έχει με τον κ. Περιμένη. Επίσης συζητήθηκε αναλυτικά και ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η αρωγή του κ. Κουτουλάκη στην όλη προσπάθεια. 

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου κ. Ε. Μανωλακέλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Β.Α. κ. Πανάγος Κουφέλος, ο Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Αιγαίου κ. Π. Κατσαβέλλης, ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης κ. Π. Κατσαβέλλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Β.Α. κ. Μ. Πολυπαθέλλης, ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης κ. Μ. Φραντζέσκος, η Πρόεδρος της Κοινότητας Αγιάσου κ Δ. Ρουγκέλλη κ.ά.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαγιαννίδης μετέβη στο Προσκύνημα της Παναγίας και στην πλατεία της αγοράς όπου κατά τη διάρκεια του καφέ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά από τον Πρόεδρο του Αναγνωστηρίου για την ιστορία του πολιτιστικού ιδρύματος και τις προσπάθειες που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια για την αποκατάσταση του θεάτρου.

Φωτογραφίες