Κουτσουρεμένη και η φετινή Αποκριά, αλλά το λαϊκό πνεύμα πάντα σπιθίζει...

Τα αδελφά σωματεία, Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος «Ο Σάτυρος» Αγιάσου και Αναγνωστήριο «Η Ανάπτυξη» Αγιάσου, ενημερώνουν τους πολυπληθείς φίλους του πατροπαράδοτου Αγιασώτικου Καρναβαλιού ότι φέτος, λόγω των ισχυόντων κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού,  δεν θα οργανωθούν οι καθιερωμένες επίσημες καρναβαλικές εκδηλώσεις του αποκριάτικου διημέρου (παρουσίαση καρναβαλικών συγκροτημάτων στις πλατείες Αγοράς και Δημαρχείου), για να αποφευχθεί η συγκέντρωση και ο συνωστισμός πολλών ανθρώπων στο ίδιο μέρος.

Ωστόσο, σε συνεργασία με την Κοινότητα Αγιάσου, μέλη των σωματείων θα προβούν στις παρακάτω δράσεις: Θα μεριμνήσουν για τον αποκριάτικο στολισμό του χωριού. Την Κυριακή της Τυροφάγου οι «ιμτσούνις» θα κάνουν την παραδοσιακή πατινάδα στις στράτες του χωριού, με τη συνοδεία μουσικής κομπανίας. Στο παλιό κουτούκι της «Μαρμάρας» θα διαδραματιστούν αποκριάτικα τριψίματα και θα εκφωνηθεί ολιγόστιχη σάτιρα. Την Καθαρή Δευτέρα το μεσημέρι στην πλατεία αγοράς θα προσφερθούν από την Κοινότητα δωρεάν στον κόσμο ποτά και νηστίσιμα εδέσματα. Από τη δημοτική μεγαφωνική εγκατάσταση θα ακούγονται τα τριψίματα και παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια μας καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Κοινός στόχος μας να δημιουργήσουμε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο χωριό μας με τη μεγάλη αποκριάτικη παράδοση και να σπάσουμε για λίγο την κατήφεια των ημερών. Σας ευχόμαστε καλή Αποκριά και ελπίζουμε του χρόνου να μας επιτρέψουν οι συνθήκες να ξαναζωντανέψουμε το πασίγνωστο Αγιασώτικο Καρναβάλι και τα παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα μας.

Τα Δ.Σ. των αδελφών Σωματείων

Φωτογραφίες