Ο γιορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στο Αναγνωστήριό μας

Περίσσεψε η συγκίνηση το βράδυ του Σαββάτου 26 Μαρτίου 2016 στο κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου, όπου έλαβε χώρα η καθιερωμένη εκδήλωση που αφιερώνεται κάθε χρόνο στην Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Προλόγισε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κλεάνθης Κορομηλάς και ο Μιχάλης Κουτσκουδής-Βουρλής διάβασε το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, που έγραψε ο διεθνούς φήμης ρωσικής καταγωγής σκηνοθέτης, παιδαγωγός και ερευνητής, Ανατόλι Βασίλιεφ, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του σύγχρονου θεάτρου.

Στη συνέχεια τιμήθηκαν για την πλούσια προσφορά τους στο λαϊκό θέατρο οι παλιοί ερασιτέχνες Παναγιώτης Νικολάου Ξαφέλης (Νικρόταλους), που πέθανε πρόσφατα, Βασίλης Περικλή Τινέλης και Παναγιώτης Σπύρου Πατσέλης. Μίλησαν γι’ αυτούς οι Παναγιώτης Κορομηλάς, Γιώτα Μαϊστρέλη και Κλεάνθης Κορομηλάς, αντίστοιχα. Η παρουσίαση της δράσης τους συνοδεύτηκε από την προβολή σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού, που επιμελήθηκαν οι Παναγιώτης Μ. Κουτσκουδής, Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή, Παναγιώτης Κορομηλάς για τους δυο πρώτους και ο Δημήτρης Κλ. Κορομηλάς για τον τρίτο.

Ακολούθησε θεατρική παράσταση αφιερωμένη στους τιμώμενους από το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του Αναγνωστηρίου, που παρουσίασε τα μουσικοκινητικά δρώμενα «Ο Ερχομός της άνοιξης» και «Παίζοντας με τη σκιά», με εμψυχώτρια τη δασκάλα Άννα Σεμερτζή και με τη στήριξη της υπεύθυνης του θεατρικού τμήματος Γιώτας Μαϊστρέλη.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση των τιμώμενων. Τα βραβεία παρέλαβαν ο τρισέγγονος του Παναγιώτη Ν. Ξαφέλη, Βασίλης Παναγιώτη Γυρέλης, ο συνονόματος εγγονός του Βασίλη Περικλή Τινέλη και ο επίσης συνονόματος εγγονός του Παναγιώτη Σπύρου Πατσέλη, που πήραν τη σκυτάλη και συνεχίζουν τη μακρόχρονη οικογενειακή παράδοση στο λαϊκό θέατρο. 

Φωτογραφίες