Τα κάλαντα των Φώτων στο νέο κτίριο με εξαμελές μουσικό τμήμα

Με την ευκαιρία της μεταστέγασης των υπηρεσιών και των περιθαλπόμενων από το Α΄ (Πνευμαντόριο) στο Β΄ κτιριακό συγκρότημα (παλιό Σανατόριο) του Ιδρύματος Κοινωνικής Προνοίας Βορείου Αιγαίου «Η Θεομήτωρ», την Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016 (ανήμερα των Φώτων) στις 11 πμ το Αναγνωστήριό μας είχε την ευκαιρία να μεταβεί στο νέο κτίριο με εξαμελές μουσικό τμήμα και να παίξει τα κάλαντα, αλλά και άλλους τοπικούς παραδοσιακούς σκοπούς, προς τέρψη των εκεί φιλοξενούμενων αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, αρκετοί από τους οποίους, αγκαλιασμένοι με το προσωπικό, χόρεψαν, τραγούδησαν, χειροκρότησαν…

Βλέποντας κατάματα την «άλλη πλευρά» της ζωής και τη χαρά που σκορπά μια τέτοια ενέργεια, συνειδητοποιείς  τη σημαντικότητα της σπουδαίας αυτής ανθρωπιστικής δράσης, την οποία υποσχεθήκαμε να επαναλάβουμε σε ανύποπτο χρόνο. Το ίδιο μουσικό πρόγραμμα παρουσιάσαμε και στους φιλοξενούμενους στον Ξενώνα Αποασυλοποίησης στην Αγριά.

Το βράδυ στις 6 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο Κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση Μελών και Φίλων του Πνευματικού μας Κέντρου.  Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος Φραντζής ευλόγησε την παραδοσιακή βασιλόπιτα και απηύθυνε στις ευχές του. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κλεάνθης Κορομηλάς παρουσίασε τον πλούσιο απολογισμό δράσης της περασμένης χρονιάς και τον προγραμματισμό της επόμενης, συνοδεύοντας την ομιλία του με παρουσίαση σχετικών διαφανειών στη γιγαντοοθόνη. Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός του 2015 από την Ταμία του Αναγνωστηρίου Ειρήνη Αργύρα.

Η εκδήλωση έκλεισε όπως κάθε χρόνο με ένα πλούσιο ωριαίο μουσικό πρόγραμμα από το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Αναγνωστηρίου, όπου διδάσκουν ο Κώστας Ζαφειρίου και ο Παναγιώτης Πρ. Σουσαμλής. Εκτός από το Μητροπολίτη Μυτιλήνης, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Θόδωρος Βαλσαμίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου Μιχάλης Ευαγγελινός, ο τέως Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος, ο τέως αντιδήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Μουτζούρης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων, καθώς και πολύς κόσμος που χειροκρότησε θερμά τους νέους σκυταλοδρόμους της μουσικής μας παράδοσης.

Φωτογραφίες