Ανοιχτή επιστολή του Αναγνωστηρίου προς Λέσβιους και μη εικαστικούς

Ανοιχτή επιστολή του Αναγνωστηρίου προς Λέσβιους και μη εικαστικούς

Αγαπητέ και εκλεκτέ φίλε του Αναγνωστηρίου Αγιάσου,

Όπως θα γνωρίζεις, τον  Ιανουάριο του 2017 ύστερα από μια σφοδρή και παρατεταμένη κακοκαιρία το κτήριο που στέγαζε το θέατρο μας έπαθε μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές, αφού έπεσε η στέγη και καταστράφηκαν ολοσχερώς η πλατεία, ο σύγχρονος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός και τα συστήματα ψύξης-θέρμανσης.

Από τότε το Διοικητικό Συμβούλιο καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες προς δύο κατευθύνσεις: από τη μία μα βρει λύσεις και βοήθειες για να αποκαταστήσει το θέατρο και από την άλλη να συνεχίσει τη λειτουργία του και την πολυδιάστατη προσφορά του στη νεολαία της Αγιάσου και στον πολιτισμό του νησιού.

Το δεύτερο το έχουμε καταφέρει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Με μεγάλο κόπο και με πολλά έξοδα από το φτωχό ταμείο μας και με τις συγκινητικές προσφορές ιδιωτών από την Αγιάσο, τη Λέσβο, την Αθήνα, την ομογένεια κρατάμε ανοιχτά τα μουσικά και τα χορευτικά τμήματα, το Λαογραφικό Μουσείο και τη βιβλιοθήκη, αφού διαμορφώσαμε κατάλληλα τη σκηνή του θεάτρου και το φουαγιέ.

Από την άλλη αν και κάναμε δεκάδες επαφές και  συναντήσεις με κυβερνητικούς, αυτοδιοικητικούς, πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες δεν κατορθώσαμε ακόμα να σπάσουμε τα δεσμά ενός πολυσύνθετου νομικού και γραφειοκρατικού πλαισίου που θα επέτρεπε τη χρηματοδότηση του έργου της αποκατάστασης του θεάτρου. Μπορέσαμε όμως χάρη στη γενναιόδωρη και γενναιόψυχη συνδρομή φίλων του Αναγνωστηρίου να ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες και πολύπλοκες μελέτες, που θα μας επιτρέψουν να εκδώσουμε οικοδομική άδεια και στη συνέχεια να αναζητήσουμε πηγές χρηματοδότησης.

Το Δ.Σ ομόφωνα αποφάσισε να απευθυνθεί σε Λέσβιους (και μη) εικαστικούς και να τους ζητήσει να δωρίσουν ένα έργο τους (ζωγραφικό πίνακα, ξυλόγλυπτο, κεραμικό, καλλιτεχνική φωτογραφία κλπ) το οποίο αφού  εκτεθεί σε μια μεγάλη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 20 Ιουλίου 2018 - 20 Αυγούστου 2018, στο Αναγνωστήριο, στη συνέχεια θα δημοπρατηθεί. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν ελπίζουμε ότι θα μας δώσουν μια οικονομική ανάσα για να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες  αλλά και τις προσπάθειες μας για αποκατάσταση του θεάτρου μας.

Ως οργανωτικός υπεύθυνος της έκθεσης ορίστηκε από το Δ.Σ ο αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Σκορδάς (τηλ 6976634053) και ως καλλιτεχνικός υπεύθυνος ο καλός φίλος του Αναγνωστηρίου κ. Δημήτρης Καραπιπέρης (τηλ  6937295191), με τους οποίους μπορείς να επικοινωνείς για κάθε πληροφορία.

Τελική ημερομηνία συγκέντρωσης των έργων η 30η Ιουνίου 2018.

Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείς στο κάλεσμα μας και θα συμμετάσχεις στην έκθεση.

Με εκτίμηση και θερμές ευχαριστίες

       Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Κλεάνθης Κορομηλάς                               Παναγιώτης Μιχ. Κουτσκουδής