Τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου σε Αθήνα και Κόρινθο

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

1894 2024

130 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ, ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου σε Αθήνα και Κόρινθο

 

Το διήμερο 6 και 7 Απριλίου 2024 τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου θα βρεθούν στην Αθήνα και στην Κόρινθο για δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα:

Το  Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, τα Σαντούρια θα πάρουν μέρος στην 4η Μουσική Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής που διοργανώνει ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Περισσότεροι από εκατό νέοι μουσικοί και τραγουδιστές που εμπνέονται από την προσωπικότητα της Δόμνας Σαμίου και τον πολύτιμο θησαυρό που άφησε ως παρακαταθήκη, μεταφέρουν στο σήμερα τους ήχους της παράδοσης.  Άλλοτε με ερμηνείες που πατούν γερά στους παλιούς μαστόρους τραγουδιστές και μουσικούς και άλλοτε με διάθεση πειραματισμού, ευφάνταστων διασκευών ή ακόμα και νέων συνθέσεων, τα νεανικά μουσικά σχήματα συνθέτουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολυδιάστατο μουσικό μωσαϊκό, αντιπροσωπευτικό της πολύχρωμης εικόνας που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ο μουσικός χώρος που σχετίζεται με τις παραδόσεις του τόπου, καθώς και με το πώς αυτές αλληλεπιδρούν με παραδόσεις γειτονικών χωρών και με τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα.

Συμμετέχουν τα συγκροτήματα:

6 Απριλίου 2024, 19:30, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων,  ( Μηχανουργείο,  ελεύθερη είσοδος)

Αγράμπελοι,  Αθάλη,  Άσμα Cordis,  Κουμπάρες,  Μουσικοί Ψυχής, Μουχαμπέτια,  Ορη-χάλκινοι,

Ορχήστρα «1919»,  Σαντούρια Αναγνωστηρίου Αγιάσου,  Χορίαμβος Νέων

 

7 Απριλίου 2024, 19:30,  ( Μηχανουργείο,  ελεύθερη είσοδος)

Αιγαιοπελαγίτικη Ζυγιά,  Ανατολικά της Μεσογείου Ensemble,   Κιντέρια,  Κοτζαμάν Band,

Μπάντα Χάλκινων «Καραβάν Σεράι», Μουσική Ομάδα +bAnda,  Οι Βλάμηδες,  Riturnella

Φωνητικό Σύνολο Κάλεσμα,  Terra Melodia

Συμμετέχει η Χορωδία Δόμνα Σαμίου σε διδασκαλία και διεύθυνση της Κατερίνας Παπαδοπούλου

 

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σωκράτης Σινόπουλος
Μουσική Επιμέλεια: Κατερίνα Παπαδοπούλου

 

Την Κυριακή, 7 Απριλίου 2024, τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου 2024, θα βρεθούν στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας Κορινθίας   ύστερα από πρόσκληση του  Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς και στις 12  το μεσημέρι θα  παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από τη Λέσβο και την Μικρά Ασία.

 

Συμμετέχουν οι παρακάτω: Νίτσα Αργύρα, Παναγιώτα Αργύρα, Άννα Κουδουνέλλη, Κατερίνα Κοντή, Σοφία Σκορδά, Στέλιος Σκορδάς  με την καθοδήγηση του Στρατή Καζαντζή.

 Υπεύθυνος Μουσικού Τμήματος Αναγνωστηρίου: Παναγιώτης Σκορδάς.

 Η αποστολή του Αναγνωστηρίου πραγματοποιείται χάρη στην οικονομική  ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Αιγαίου  και το προσωπικό ενδιαφέρον του κ. Μανόλη Κουτουλάκη,  της εταιρείας ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΧΥΤΗΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ  του Παναγιώτη Σινιόρου και της ATTICA GROUP και του τοπικού αντιπροσώπου Ηλία Πίκουλου.

 Το Δ.Σ του Αναγνωστηρίου  Αγιάσου  εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες του σε όλους τους παραπάνω.

 

 

 

Φωτογραφίες