Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βράβευσε τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου

Την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023, σε ειδική εκδήλωση στο γραφείο του στην Μυτιλήνη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης  μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη τίμησαν  τα παιδιά του Μουσικού τμήματος των Σαντουριών του Αναγνωστηρίου Αγιάσου και το δάσκαλό τους Κώστα Ζαφειρίου με  αναμνηστική πλακέτα για την πολιτιστική και κοινωνική τους προσφορά.

Ο κ. Μουτζούρης ευχαρίστησε και συνεχάρη όλα τα παιδιά του Αναγνωστηρίου,  γιατί και φέτος το καλοκαίρι συνεργάστηκαν αφιλοκερδώς με την Περιφέρεια σε εκδηλώσεις κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Η κα Αντωνέλλη τόνισε τη μεγάλη προσφορά των Σαντουριών του Αναγνωστηρίου στη διάσωση και διάδοση της παραδοσιακής μουσικής. Με τα καλύτερα λόγια μίλησε και ο ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη Μιχάλης Πολυπαθέλλης.

Από την πλευρά του Αναγνωστηρίου ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Σκορδάς ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την αναγνώριση του έργου που παράγεται στην Αγιάσο κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφού εδώ και εφτά χρόνια  το σωματείο και το χωριό έχουν  στερηθεί το θέατρό τους  και παρά τις δεκάδες υποσχέσεις δεν υπάρχει καμία  εξέλιξη στο θέμα της αποκατάστασης της στέγης.

Τιμήθηκαν τα παρακάτω παιδιά του  Αναγνωστηρίου:

Νίτσα Αργύρα, Παναγιώτα Αργύρα, Βασίλης Αμπουλός,  Κατερίνα Κοντή, Γιάννης Κοντής, Άννα Κουδουνέλλη, Παναγιώτης Πατσέλης, Σοφία Σκορδά, Στέλιος Σκορδάς, Κωνσταντίνα Τσέλα, Αργυρώ Χατζηπαναγιώτη,  Κώστας Χριστόφας και ο δάσκαλος Κώστας Ζαφειρίου.

Φωτογραφίες