Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα γυρίσματα για "το αλάτι της γης"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ

«Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

 

Αγιάσος, 23 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση των διήμερων (21 & 22 Ιουλίου 2020) γυρισμάτων  της εκπομπής «Το αλάτι της γης», που έγιναν στην Αγιάσο και στο Μουσείο Βρανά στη Γέρα , με αφιέρωμα στο Αναγνωστήριο Αγιάσου, στα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου, στο ΚΕΣΑΜ, στην μουσικοχορευτική παράδοση της Λέσβου,  το Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου, που είχε και την ευθύνη της φιλοξενίας και της οργάνωσης θα ήθελε να εκφράσει δημόσια τις παρακάτω ευχαριστίες:

Στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου  στον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και στην Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Οικονομικών κα. Αναστασία Αντωνέλλη για την  αξιέπαινη πρωτοβουλία τους να φέρουν στο νησί μας «Το αλάτι της γης» και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν για άλλη μια φορά στο Αναγνωστήριο Αγιάσου, στον υπεύθυνο της εκπομπής, παλιό φίλο του Αναγνωστηρίου , καθηγητή εθνομουσικολογίας, κ. Λάμπρο Λιάβα, στον σκηνοθέτη Μάνο Φιλαΐτη και στους εξαιρετικούς συνεργάτες του, στους δεξιοτέχνες μουσικούς της παραδοσιακής κομπανίας και του ΚΕΣΑΜ και στον Βαγγέλη Σαραντίδη για τη θέρμη με την οποία αγκάλιασαν το αφιέρωμα, αψηφώντας κόπο και χρόνο, στους  χορευτές  της Αγιάσου και του Μεσοτόπου και στον χοροδιδάσκαλο Θύμιο Σαραντίδη, στα παιδιά με τα σαντούρια και στον Κώστα Ζαφειρίου, στους συγχωριανούς μας φωτογράφους Βασίλη Ραϊστέλλη και Πολύδωρο  Αναστασέλλη και στον κάθε Αγιασώτη ξεχωριστά που με τον τρόπο του και τον καλό του λόγο βοήθησε να υλοποιηθεί το ποιοτικό και ιδιαίτερα απαιτητικό αυτό  αφιέρωμα που θα προβληθεί την Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020, στις 1μμ, στην ΕΤ1, και θα μεταφέρει τον πολιτισμό, την παράδοση, τις ομορφιές, τη ζωντάνια,  της Αγιάσου και της Λέσβου σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ                                                                            ΤΟΥΛΑ ΜΑΚΡΕΛΛΗ

 

ΣΗΜ: Οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα της εκπομπής «Το αλάτι της γης» που συνοδεύουν το δελτίο τύπου είναι του Βασίλη Ραϊστέλλη.

Φωτογραφίες