«Τετέλεσται!» (Η συμμετοχή του Αναγνωστηρίου στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου)

Με τις εκδηλώσεις της χθεσινής μέρας (28-3-2017) στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης ολοκληρώθηκε ο διήμερος γιορτασμός της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, που συνδιοργάνωσε η Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ», υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου και του ΝΠΔΔ Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού Δήμου Λέσβου.

Ο κόσμος που κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης επιβράβευσε με ζωηρές επευφημίες και θερμά χειροκροτήματα τις αξιόλογες παραστάσεις όλων των θεατρικών σωματείων, που είχαν κίνηση, μουσική, χρώμα και πρόσφεραν αφειδώς το γέλιο και τη χαρά.

Το Αναγνωστήριο έκλεισε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με την παρουσίαση της μίνι-σατιρικής επιθεώρησης του Αντώνη Μηνά «Τετέλεσται», σε σκηνοθεσία Μαρίας Αϊβαλιώτου, που ήταν συμπαραγωγή με το Θεατρικό Εργαστήριο Δήμου Λέσβου.

Τα μονόπρακτα ήταν:

Κόκκινα δάνεια: Γιώργος Παττές, Βαγγέλης Φραγκουλάκης, Μιχάλης Κουτσκουδής-Βουρλής.

Γη δραχμή: Φώτης Ξενέλλης, Βαγγέλης Λουίζος.

Black baby: Μαρίνα Σπανέλλη, Ανδρομάχη Βουγιούκα, Δημήτρης Καμπάς, Δέσποινα Ψαραδέλλη.

Τετέλεσται: Στρατής Β. Τοπαλής, Στρατής Βλαστάρης, Μαρία Αϊβαλιώτου.

Σκηνικά: Ανδρομάχης Βουγιούκα, Βαγγέλη Λουίζου.

Μουσική επιμέλεια: Γιώργου Δελόγκου (σαντούρι), Μυρσίνης Κουτσκουδή-Βουρλή (φωνή-τραγούδι), Μιχάλη Κουτσκουδή-Βουρλή (μπουζούκι).

Η «ΘΕΣΙΣ» είχε καλέσει εγγράφως φορείς και άτομα να συμπαρασταθούν έμπρακτα στο Αναγνωστήριο Αγιάσου και είχε τοποθετήσει κουτί στην είσοδο του Θεάτρου για την κατάθεση προαιρετικών χρηματικών προσφορών υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης του ιστορικού σωματείου μας, που επλήγη τον περασμένο Γενάρη από τη θεομηνία.

(Φωτογραφίες Παναγιώτη Κουλαξιζέλη)

Φωτογραφίες